Lediga jobb som Enhetschef, offentlig förvaltning i Gnesta

Se lediga jobb som Enhetschef, offentlig förvaltning i Gnesta. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Gnesta som finns hos arbetsgivaren.

Enhetschef till nystartad enhet inom bygglov och miljö

Vi söker nu någon som vill vara med och skapa en ny enhet hos oss för myndighetsutövning inom bygglov och miljö. Gnesta kommun har för avsikt att samla verksamheterna inom bygglov och miljö under ett gemensamt chefsområde där enheten kärnuppdrag är att bedriva en rättssäker, effektiv, myndighetsutövning i kombination med att ge bästa möjliga service till kommuninvånarna. Enheten kommer att svara för handläggning av tillstånd och tillsyn inom bl.a. hälsosky... Visa mer
Vi söker nu någon som vill vara med och skapa en ny enhet hos oss för myndighetsutövning inom bygglov och miljö. Gnesta kommun har för avsikt att samla verksamheterna inom bygglov och miljö under ett gemensamt chefsområde där enheten kärnuppdrag är att bedriva en rättssäker, effektiv, myndighetsutövning i kombination med att ge bästa möjliga service till kommuninvånarna.
Enheten kommer att svara för handläggning av tillstånd och tillsyn inom bl.a. hälsoskydd, livsmedelshantering, miljöskydd och bygglov. Enheten är en del av samhällsbyggnadsförvaltningen, som består av ca 50 medarbetare, fördelat på 4 chefer och som arbetar på uppdrag av kommunstyrelsen och samhällsbyggnadsnämnden.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef för denna enhet jobbar du nära samhällsbyggnadschefen och tillsammans arbetar ni strategiskt för att påverka kommunens utveckling går i linje med både lagstiftningarnas intentioner och den politiska viljeinriktningen.
Du leder, stöttar och utvecklar enhetens medarbetare som idag består av 9 personer varav 3 bygglovshandläggare, 6 miljöinspektörer och 1 administratör. Tillsammans arbetar ni utifrån enhetens mål och uppdrag för att utveckla professionella processer inom myndighetsutövning, med en god service för kommunens invånare och näringsidkare.
I ditt chefsuppdrag ingår verksamhets-, budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Vidare innefattar uppdraget även att bistå nämnden med att bereda ärenden och beslutsunderlag. Du representerar Gnesta kommun, både som organisation och som arbetsgivare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker nu dig som vill vara med och få Gnesta kommun att växa!
• Du har relevant eftergymnasial utbildning inom minst ett av verksamhetens område och är väl insatt i den lagstiftning som styr enhetens arbete, däribland Plan- och bygglagen samt Miljöbalken.
• Du är, trygg och kunnig inom myndighetsutövningens roll samt har en bred erfarenhet av relaterande frågor.
• Du klarar av att pragmatiskt och relationsskapande hantera komplexa situationer och frågor med många olika särintressen.
• Du söker, analyserar och väger samman information utifrån olika perspektiv som du sedan omsätter till handling och resultat.
• Du har förståelse för vikten av att arbeta i dialog såväl med medarbetare och kollegor som med medborgare och näringsidkare samt har förmåga att anpassa din kommunikation utifrån mottagares olika förförståelse av myndighetsutövningens roll och processer.

Vi ser att du på ett engagerande sätt driver och utvecklar kommunens frågor inom bygglov och miljö i samarbete med övriga förvaltningen och den politiska ledningen.

ÖVRIGT
Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa.

Gnesta ligger i Sörmland en dryg halvtimme med tåg från Stockholm central. Vi är drygt 11 000 invånare och har ca 850 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra medborgare och besökare bästa möjliga service och kvalitet.
Du är varmt välkommen att bli en av oss.
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Gnesta kommun har tagit ställning till kanaler och marknadsföring för rekrytering. Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre