Lediga jobb som Skolkurator i Gnesta

Se lediga jobb som Skolkurator i Gnesta. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Gnesta som finns hos arbetsgivaren.

Vik skolkurator till Dansutskolan

Ansök    Dec 22    Gnesta kommun    Skolkurator
Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa. Gnesta ligger i Sörmland en dryg halvtimme med tåg från Stockholm central. Vi är drygt 11 000 invånare och har ca 850... Visa mer
Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa.

Gnesta ligger i Sörmland en dryg halvtimme med tåg från Stockholm central. Vi är drygt 11 000 invånare och har ca 850 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra medborgare och besökare bästa möjliga service och kvalitet.

Dansutskolan är en tvåparallellig F-6 skola med ca 360 elever. På skolan finns även grundsärskola F-6 samt i nära anslutning en av kommunens centrala särskilda undervisningsgrupper. Skolan ligger i utkanten av Gnesta tätort med nära avstånd till tåg-, pendel-, och busstation. Förutom skolgården har vi även skogen och naturen som lekplats. Vi är en trivselskola med ett aktivt trygghetsteam. Vi är även en övningsskola, vilket innebär att vi har ett samarbete med Mälardalens högskola kring VFU studenter.

ARBETSUPPGIFTER
Som skolkurator ingår du i skolans elevhälsoteam och bidrar med psykosocial kompetens på organisations-, grupp-, och individnivå.

Teamets uppdrag är att tillsammans med rektor och arbetslag arbeta hälsofrämjande och förebyggande för att stärka barn och ungdomars möjligheter att uppnå målen. I dina arbetsuppgifter ingår exempelvis att delta i skolans kontinuerliga värdegrunds- och trygghetsarbete, stödsamtal, samverka med och stödja vårdnadshavare, konsultation med personal och insatser i grupp/ klass.
Du samverkar också med externa aktörer såsom socialtjänst, habilitering, BUP. Du har en god förmåga att formulera dig i tal och skrift och kommer att göra skolsociala utredningar och bedömningar inför mottagande i grundsärskola samt utredning av elevs frånvaro. Du dokumenterar ditt arbete i PMO och har god kännedom om Socialtjänstlagen och Skollagen.

Du har ett stort engagemang för barn och ungdomars psykosociala situation och har förmåga att möta människor i olika livssituationer. Du möjliggör barns berättande och medverkar till att elevernas delaktighet och perspektiv lyfts fram. Du behöver ha ett intresse av att arbeta i en pedagogisk miljö och i team med olika professioner. Du prioriterar dina insatser tillsammans med rektor och övrig elevhälsa.

Yrkesrollen kräver självständighet, samarbetsförmåga och personlig mognad. Du trivs med att arbeta med komplexa frågor, ser möjligheter och är kreativ. Du bidrar med nya idéer och perspektiv för att hitta lösningar utifrån varje elevs behov och framgångsfaktorer. Du behåller lugnet i svåra situationer och kan fatta välgrundade beslut under tidspress.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har Socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som skolkurator samt erfarenhet av arbete med barn och unga.
Meriterande är även:
• Erfarenhet av arbete inom socialtjänsten
• Erfarenhet av främjande och förebyggande insatser
• Utbildning i samtalsmetodik / handledning

ÖVRIGT
Kontakter från annonserings- och rekryteringsföretag undanbedes. Visa mindre