Lediga jobb som Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare i Gnesta

Se lediga jobb som Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare i Gnesta. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Gnesta som finns hos arbetsgivaren.

Eketorp Omsorg söker boendestödjare/arbetshandledare

Eketorp omsorg är ett företag som har sitt säte i Nyköpings kommun. Verksamheten riktar sig till personer inom LSS, personkrets 1 och startade 2017. Det finns ett boende för fyra personer utanför Björnlunda i Gnesta kommun och ett boende för fyra personer utanför Runtuna i Nyköpings kommun. I Runtuna ligger även daglig verksamhet med plats för 12 personer. Verksamheterna ligger med lugnt och avskilt läge på landet. Verksamhetens inriktning är djur, natur o... Visa mer
Eketorp omsorg är ett företag som har sitt säte i Nyköpings kommun. Verksamheten riktar sig till personer inom LSS, personkrets 1 och startade 2017. Det finns ett boende för fyra personer utanför Björnlunda i Gnesta kommun och ett boende för fyra personer utanför Runtuna i Nyköpings kommun. I Runtuna ligger även daglig verksamhet med plats för 12 personer. Verksamheterna ligger med lugnt och avskilt läge på landet. Verksamhetens inriktning är djur, natur och estetisk verksamhet vilken utformas tillsammans med de boende/deltagarna samt övriga medarbetare och samordnare.
Vi söker dig som har driv och engagemang samt trivs med att arbeta självständigt. Du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer och trivs att arbeta både inne och ute. Vi söker dig som tål och tycker om djur, är kreativ, trygg, stabil, tålmodig och pedagogisk.
Du som boendestödjare/arbetshandledare kommer arbeta i boende samt i daglig verksamhet. Du har även ansvar som kontaktmedarbetare. Verksamhetens formas tillsammans med de boende och övriga medarbetare. Arbetet innebär att skapa goda relationer och att planera stödet tillsammans med boende/deltagare utifrån deras förutsättningar, behov och önskemål. Du ger stöd utifrån den boendes genomförandeplan och arbetar med struktur och förutsägbarhet i vardagen.
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom området samt utbildning så som vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan relevant gymnasieutbildning, KY-utbildning eller högskoleutbildning. Det är meriterande om du har utbildning och yrkeskunnande inom tex. djur, lantbruk och estetisk verksamhet. Erfarenhet av att arbeta med evidensbaserade metoder så som tydliggörande pedagogik, motiverande samtal och Ett självständigt liv, efterfrågar vi också.
Du verkar för ett brukardemokratiskt synsätt i verksamheten och arbetar för ständiga förbättringar. Du skriver social dokumentation samt dokumenterar i journal gällande hälso- och sjukvård och har ansvar för medicinhantering efter mottagen delegering.
Vi erbjuder handledning, fortbildning och friskvård.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Det krävs körkort och tillgång till egen bil för att kunna komma till arbetsplatsen.
Rekrytering sker löpande #jobbjustnu
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Boendestödjare till socialpsykiatri

Boendestödsgruppen är en del av Socialförvaltningen. Uppdraget är att ge stöd till vuxna som har psykiska funktionshinder och som har svårt att på egen hand klara sitt boende, sysselsättning och fritid. Arbetet präglas av respekt för individens egna kunskaper om sina möjligheter och begränsningar. Det övergripande målet för verksamheten är att individen ges möjlighet att få leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi söker nu en medarbetare som är intre... Visa mer
Boendestödsgruppen är en del av Socialförvaltningen. Uppdraget är att ge stöd till vuxna som har psykiska funktionshinder och som har svårt att på egen hand klara sitt boende, sysselsättning och fritid. Arbetet präglas av respekt för individens egna kunskaper om sina möjligheter och begränsningar. Det övergripande målet för verksamheten är att individen ges möjlighet att få leva ett så självständigt liv som möjligt.

Vi söker nu en medarbetare som är intresserad av att arbeta hos oss. Vi är en arbetsgrupp på fem medarbetare. Vi erbjuder ett spännande arbete med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet innebär att ge boendestöd till en blandad målgrupp som har blivit beviljad en boendestödjande insats.
Det är ett individuellt anpassat stöd som utgår från den enskildes behov och önskemål. Genom motiverande och praktiskt stödjande insatser hjälper vi klienterna att möta och hantera vardagslivets olika situationer. Målet är att stödet ska leda till att hen kan leva ett så självständigt liv som möjligt utefter sina förmågor.

Arbetet kräver bland annat samarbete men andra enheter och aktörer, internt som externt.

Du har ansvar för social dokumentation , skriva genomförandeplaner samt uppföljningar.

KVALIFIKATIONER
Som medarbetare i vår arbetsgrupp är det viktigt att du har ett professionellt förhållningssätt samt god förmåga att självständigt planera, organisera, strukturera och prioritera ditt arbete utifrån inkomna uppdrag. Du är van vid ensamarbete och kan inom ramen för ditt uppdrag fatta beslut när det krävs.

Din utbildningsbakgrund är mentalskötare, vårdare, socialpedagog eller annan utbildning som bedöms likvärdigt.
Vi förutsätter att du har empatisk förmåga och ett genuint intresse för motivations och förändringsarbete, där klientens egna tankar och önskemål står i fokus.

Du förutsätts aktivt att dela med dig av dina kunskaper, erfarenheter och utvecklingsområden med dina kollegor.

Du har goda kunskaper i IT, dokumentation och kan obehindrat uttrycka dig i tal och skrift.

Meriterande är om du har kunskaper i motiverande samtal. ESL samt Case management.

ÖVRIGT
Kontakter från annonserings- och rekryteringsföretag undanbedes. Visa mindre

Timvikarie till Nytida Fjällgatans gruppbostäder i Gnesta

Vi söker dig som vill och är intresserad av att arbeta med människor. Gruppbostäderna Fjällgatan Kaprifolen och Fjällgatan Fenix söker dig som vill arbeta extra hos oss. Kanske studerar du inom området och vill kombinera dina studier med praktiskt erfarenhet? Eller att du på annat sätt vill kombinera din nuvarande livssituation med extra arbete. Kul att du hittade hit! Vi tror att du tycker om att möta människor och att du är intresserad av att förstå va... Visa mer
Vi söker dig som vill och är intresserad av att arbeta med människor.

Gruppbostäderna Fjällgatan Kaprifolen och Fjällgatan Fenix söker dig som vill arbeta extra hos oss.
Kanske studerar du inom området och vill kombinera dina studier med praktiskt erfarenhet? Eller att du på annat sätt vill kombinera din nuvarande livssituation med extra arbete.

Kul att du hittade hit!
Vi tror att du tycker om att möta människor och att du är intresserad av att förstå vad som ligger bakom olika beteenden. Du brukar förmodligen hitta nya sätt att lösa en situation. Det löser sig oftast för du är trygg i dig själv, nyfiken, lyhörd, och närvarande. Om det här stämmer in på dig kanske du vill jobba med oss?

Vad gör vi?
Hos oss på Nytida får du möta människor som har olika behov av stöd och omsorg. Det handlar om att stötta barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning eller psykosocial problematik. Tillsammans lagar vi mat, städar, går på utflykter, tränar, samtalar och mycket mer. Vi söker dig som vill lära känna, förstå och vara en del av en annan persons liv.

Till dig från oss...

- Introduktion
- Förmånsportal med rabatter
- Vi har kollektivavtal samt tillhörande försäkringar.
- Coachande och stöttande chefer nära dig
- Tydliga arbetssätt för att ge den bästa omsorgen till våra boende


Du får även...

- genuina möten och erfarenheter som rustar dig för framtiden, oavsett var den är.
- möjlighet att visa vem du är. Ofta är sommarjobbet en ingång till en tillsvidareanställning hos oss efter din utbildning/examen.
- en arbetslivserfarenhet som gör stor skillnad på ditt CV. Att ha jobbat med människor som behöver stöd, visar dina kommande arbetsgivare att du har erfarenhet av att möta många olika personer utifrån deras behov. Det behövs i alla branscher.


Om Fjällgatans gruppbostäder
Fjällgatan Kaprifolen och Fjällgatan Fenix är gruppbostäder enligt LSS och ligger cirka 10 minuter från Gnesta station.

Fjällgatan kaprifolens LSS-gruppboende vänder sig till vuxna med utvecklingsstörning, autism.

Fjällgatan Fenixs LSS-gruppboende vänder sig till vuxna med förvärvad hjärnskada.

Arbetet innefattar att ge stöd och omsorg till personerna som bor på boendet. Arbetstiderna är oregelbundna och innefattar dag,kväll och helg. Vi har även jour som innebär att du sover på enheten och finns tillgänglig vid behov.

Din erfarenhet och kunskap
Vi tror att du som söker till oss:

- lockas av ett arbete som är varierat och kräver stor kunskap om vård och omsorg och tycker mycket om att möta människor i olika situationer.
- är en kreativ person som vågar tänka själv och ta ansvar.
- trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor.

Vi ser gärna att du är utbildad eller genomför utbildning inom området såsom undersköterska, stödassistent eller annan relevant utbildning. God datorvana samt erfarenhet av dokumentation är också meriterande. Goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift är ett krav, men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Övrigt
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2021-01-15
Har du frågor? Kontakta gärna: Verksamhetschef Andreas Wanjura, e-post: [email protected] eller Gruppchef Susanne Wöyer, e-post: [email protected]
Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se (http://www.kommunal.se)

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Om du vill veta mer om hur det är att jobba på Nytida så läs gärna mer och träffa några av våra medarbetare här (https://team.nytida.se/).

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. nytida.se (www.nytida.se) Visa mindre

Boendestödjare till LSS serviceboende

Vill du arbeta nära människors vardag och vara del av en engagerad arbetsgrupp? Nytida söker nu boendestödjare till Platåvägens serviceboende i Gnesta! Platåvägen är ett serviceboende där målgruppen är personer med funktionsnedsättning eller psykosocial problematik inom LSS, som har behov av stöd och omsorg. Boendet är bemannat dygnet runt och arbetstiderna är varierande och innefattar dag- kvälls- och helgpass samt sovande jour. Det är gångavstånd till ... Visa mer
Vill du arbeta nära människors vardag och vara del av en engagerad arbetsgrupp?

Nytida söker nu boendestödjare till Platåvägens serviceboende i Gnesta!

Platåvägen är ett serviceboende där målgruppen är personer med funktionsnedsättning eller psykosocial problematik inom LSS, som har behov av stöd och omsorg. Boendet är bemannat dygnet runt och arbetstiderna är varierande och innefattar dag- kvälls- och helgpass samt sovande jour. Det är gångavstånd till Gnesta centrum där du enkelt kan pendla med kollektivtrafik till Nyköping och Södertälje.

Rollen som boendestödjare

Som boendestödjare utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner.

Din erfarenhet och kunskap
Du som söker har gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning och erfarenhet av att arbeta med målgruppen eller liknande målgrupper såsom psykiatri och psykosocialt arbete. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, god datorvana och erfarenhet av dokumentation. Du trivs med att arbeta självständigt såväl som att jobba i team och stötta dina kollegor. Du vill lära känna, är nyfiken på, och vill vara en del av en annan persons liv. Du vill arbeta utifrån Nytidas värderingar som utgår från respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det är meriterande om du har utbildning och erfarenhet av psykiatrisk problematik och vård. Då vi har tillgång till verksamhetsbil ser vi gärna att du har körkort.Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra.

Det här får du hos oss:

- Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
- Förmånsportal med rabatter och förmåner
- Ledarskapsutbildade chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter
- Friskvårdsbidrag och skobidrag
- Kollektivavtal


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Tillträdesdag: Snarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2021-10-31 men vänta inte med att söka - rekrytering sker löpande.
För mer information kontakta: Enhetschef Ulrika Kretz, [email protected]
Facklig kontakt: Kommunal, 010-442 90 32, www.kommunal.se (http://www.kommunal.se/)

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se (http://www.nytida.se/) Visa mindre

Familjehem söks

Trygga Hem Familjehem växer och nu söker vi fler fantastiska familjer som vill vara med och hjälpa ett barn/ ungdom (0-18år). Vi söker både familjehem och jourhem samt avlastningshem (som kan ta emot barn på kortare tid ex en – två helger i månaden). Att vara jourhem, familjehem eller avlastningshem Att vara familjehem är en fantastisk insats för de barn ni tar emot. Uppdraget som familjehem är stimulerande, utmanande men också mycket givande! När du är... Visa mer
Trygga Hem Familjehem växer och nu söker vi fler fantastiska familjer som vill vara med och hjälpa ett barn/ ungdom (0-18år). Vi söker både familjehem och jourhem samt avlastningshem (som kan ta emot barn på kortare tid ex en – två helger i månaden).

Att vara jourhem, familjehem eller avlastningshem
Att vara familjehem är en fantastisk insats för de barn ni tar emot. Uppdraget som familjehem är stimulerande, utmanande men också mycket givande!
När du är familjehem, så tar du emot ett barn som är i behov av extra stöd och omsorg i ert hem. Barnet/ ungdomen ska med er hjälp och med stöd av oss familjehemskonsulter få en så normal tillvaro som möjligt, dvs. de ska gå i skola och erbjudas fritidsaktiviteter mm.
Att vara familjehem och ha ett yrkesliv går för det mesta alldeles utmärkt. Vid första tiden av en placering är det dock bra om någon vuxen i familjehemmet kan vara tillgänglig hemma. Man har som familjehem rätt att vara ledig från arbete vid placering (förlorad arbetsinkomst ersätter vi er med).
Vid önskemål om att bli familjehem är det ytterst viktigt att hela er familj är med på tåget och förstår vad ett uppdrag kräver av er såsom: tid, engagemang, tålamod, struktur och en positiv inställning.

Familjehem kan se ut på många olika sätt. Det finns allt ifrån ensamstående till stora familjer som valt att bli familjehem. Det viktigaste är att ni har ett genuint intresse för att hjälpa ett barn/ ungdom till ett bättre liv. Ni måste också kunna samarbeta med samtliga aktörer runt det placerade barnet/ungdomen såsom skola, socialsekreterare, familjehemskonsulent m. fl.
En del barn eller ungdomar behöver bo i familjehem under en kortare tid medan andra barn växer upp i sitt familjehem tills de myndiga.
Er nya familjemedlem ska inkluderas i hemmets vardag, där familjehemmet ska fungera som en positiv förebild för den placerade och stå för omsorg, struktur, engagemang och trygghet.

För att bli godkänd som familjehem kommer ni att genomgå en familjehemsutredning. Kraven för att få påbörja en familjehemsutredning är bland andra:
• Att ni behärskar det svenska språket.
• Att ni inte förekommer i polisens brott-och misstankeregister, försäkringskassans register avseende längre sjukperioder eller kronofogdens register.
• Att det finns ett ledigt, möblerat och ombonat sovrum som ni kan erbjuda det placerade barnet.
• Att ni är 25 år eller äldre.
• Att ert boende är stadigvarande, det vill säga ni inte hyr i andra hand, är inneboende eller dylikt.
• Att ni har en stabil inkomst.
• Att minst en av er har tid för möten såsom sjukvård/tandvård, socialtjänst och familjehemskonsulenter mm.

God ekonomisk ersättning
Den ekonomiska ersättning du får som familjehem består av två delar. Arvodet och omkostnadsersättning. Arvodet är den ersättning (lön) du får för det uppdrag du utför och är skattepliktig.
Omkostnadsersättningen är skattefri och ska täcka utgifter för mat, kläder, boende, fritidsaktiviteter och annat som barnet behöver.

Handledning
Trygga Hem Familjehem erbjuder regelbunden handledning och utbildningar.

Om Trygga Hem Familjehem
Trygga Hem Familjehem erbjuder konsulentstödda jour och familjehemsplaceringar. Samtliga familjehemskonsultenter på Trygga Hem Familjehem är utbildade socionomer med stor erfarenhet av arbete med barn och ungdomar.

Är du intresserad av att ställa upp som jourhem, familjehem eller avlastningshem?

Rekrytering sker löpande. Klicka in på vår hemsida för mer information och Ansökan!


Varmt välkommen önskar vi på Trygga Hem Familjehem Visa mindre

Eketorp Omsorg söker medarbetare

Eketorp omsorg är ett företag som har sitt säte i Nyköpings kommun. Vi söker nu medarbetare till våra boenden som ligger utanför Björnlunda i Gnesta kommun samt i Runtuna, Nyköpings kommun. Daglig verksamhet, med plats för 12 personer, bedrivs i Runtuna samt på praktikplatser. Verksamheten riktar sig till personer inom LSS, personkrets 1. Verksamhetens inriktning är djur, natur och estetisk verksamhet. Medarbetare som har för verksamheten lämplig hund kan ... Visa mer
Eketorp omsorg är ett företag som har sitt säte i Nyköpings kommun. Vi söker nu medarbetare till våra boenden som ligger utanför Björnlunda i Gnesta kommun samt i Runtuna, Nyköpings kommun. Daglig verksamhet, med plats för 12 personer, bedrivs i Runtuna samt på praktikplatser. Verksamheten riktar sig till personer inom LSS, personkrets 1. Verksamhetens inriktning är djur, natur och estetisk verksamhet. Medarbetare som har för verksamheten lämplig hund kan ha med den i arbetet.
Vi söker dig som har driv och engagemang samt trivs med att arbeta självständigt. Du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer och trivs att arbeta både inne och ute. Du är kreativ, trygg, stabil, tålmodig och pedagogisk. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom området samt utbildning så som stödpedagog, vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan relevant utbildning. Det är meriterande om du har utbildning och yrkeskunnande inom tex. estetisk verksamhet, trädgård, djur och natur. Erfarenhet av att arbeta med evidensbaserade metoder så som tydliggörande pedagogik, Motiverande samtal och Ett självständigt liv efterfrågar vi också. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Det krävs körkort och tillgång till egen bil för att kunna komma till arbetsplatserna.
Du som boendestödjare/arbetshandledare kommer arbeta i boende samt i daglig verksamhet. Verksamhetens formas tillsammans med de boende/deltagarna utifrån deras förutsättningar, behov och önskemål. Du ger stöd utifrån den boendes genomförandeplan och arbetar med struktur och förutsägbarhet i vardagen.
Du verkar för ett brukardemokratiskt synsätt i verksamheten och arbetar för ständiga förbättringar. Du kommer ha särskilda ansvarsområden utifrån dina styrkor samt ha ansvar som kontaktmedarbetare. Du dokumenterar i journal och utför hälso- och sjukvårdsuppdrag samt har ansvar för medicinhantering efter mottagen delegering. Vi tillämpar önskad sysselsättningsgrad. Rekrytering sker löpande. #jobbjustnu Visa mindre

Boendepersonal Serviceboende LSS

Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa. Gnesta ligger i Sörmland en dryg halvtimme med tåg från Stockholm central. Vi är drygt 11 000 invånare och har ca 8... Visa mer
Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa.

Gnesta ligger i Sörmland en dryg halvtimme med tåg från Stockholm central. Vi är drygt 11 000 invånare och har ca 850 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra medborgare och besökare bästa möjliga service och kvalitet.
Du är varmt välkommen att bli en av oss.

ARBETSUPPGIFTER
Som boendepersonal på serviceboende ger du individuellt stöd och service utifrån ett biståndsbeslut till individ. Där kan arbetsuppgifter som fysisk och psykisk omvårdnad, förekommande hushållsuppgifter samt boendes behov av stöd och motivation i hem och fritid ingå. Vi arbetar med att motivera individ till ökad självständighet utifrån varje individs förutsättningar. Du kommer att vara kontaktperson åt boende och ansvarar tillsammans med kollegor för olika insatser utifrån boendes individuella behov, med en genomförandeplan som utgångspunkt. Höga krav ställs på god samverkan med externa parter, till exempel god man/ förvaltare, anhöriga, psykiatri och sjuksköterska med individens bästa i fokus. Du erhåller delegering av hälso- och sjukvårdsuppgifter, vilket är ett krav. Tjänsten innebär även lagstyrd dokumentation samt eget ansvar att ta till sig och följa befintliga riktlinjer och rutiner.KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer
Vi söker dig med stöd/ socialpedagog-utbildning eller annan utbildning som arbetsgivare bedömer likvärdig samt gärna erfarenhet av målgrupp. Vi söker dig som är socialt engagerad, lyhörd, lösningsorienterad, självständig, strukturerad, flexibel samt har ett pedagogiskt tänk för ökad självständighet och utveckling för individ i fokus. Datakunskap nödvändig då social dokumentation ingår.
Körkort är ett krav.ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Gnesta kommun har tagit ställning till kanaler och marknadsföring för rekrytering. Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Tillträdelsedatum enligt överenskommelse. Visa mindre

Arbetshandledare daglig verksamhet LSS

Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa. Gnesta ligger i Sörmland ca 7 mil från Stockholm och växer mer än någonsin. Vi är drygt 11 000 invånare och 850 med... Visa mer
Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa.

Gnesta ligger i Sörmland ca 7 mil från Stockholm och växer mer än någonsin. Vi är drygt 11 000 invånare och 850 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra medborgare och besökare bästa möjliga service och kvalitet. Du är varmt välkommen att bli en av oss.

ARBETSUPPGIFTER
Som arbetshandledare i Sambas dagliga verksamhet arbetar vi med personer som har omvårdnadsbehov och i betydande behov av struktur och tydlighet. Uppdraget är att skapa en meningsfull, stimulerande och utvecklande dag. Vi har nyligen flyttat till nya lokaler där verksamheten har upplevelserum för fysisk aktivering och sinnes-stimulering. Du kommer att ingå i ett arbetslag som skall hjälpa, stödja och uppmuntra deltagarna. Det är viktigt att du är lyhörd då flera av deltagarna ej har talat språk. Vissa arbetsuppgifter innebär transporter och då är det nödvändigt med körkort.
Då vi arbetar i en liten arbetsgrupp med en mycket arbetsglädje lägger vi stor vikt på personlig lämplighet.
KVALIFIKATIONER
Adekvat utbildning gärna med pedagogisk inriktning.
För oss är det viktigt att du som söker har ett engagemang och intresse för målgruppen. Vår verksamhet är grundad på respekt för den enskilde individen och vi lägger stor vikt vid bemötande och värdegrund.
Du måste kunna uttrycka dig tydligt och anpassa din kommunikation till olika individers förutsättningar och behov. God samarbetsförmåga men också kunna arbeta självständigt är viktiga personliga egenskaper som vi söker efter. Du har förmåga att ta egna initiativ, är strukturerad och kan prioritera bland omväxlande och föränderliga arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har ett specifikt intresseområde bidrar med idéer och nya angreppssätt för att utveckla verksamheten. Självklart vill du också bidra till en arbetsplats där vi inkluderar, inspirerar och uppskattar varandra!
Körkort är ett krav.
Teckenspråkskompetens är meriterande.
Erfarenhet inom likvärdig verksamhet är meriterande, samt teckenkompetens.

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Gnesta kommun har tagit ställning till kanaler och marknadsföring för rekrytering. Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Sommarvikarier till Gnesta stödboende 2020

Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa. Gnesta ligger i Sörmland ca 7 mil från Stockholm och växer mer än någonsin. Vi är drygt 11 000 invånare och 850 med... Visa mer
Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa.

Gnesta ligger i Sörmland ca 7 mil från Stockholm och växer mer än någonsin. Vi är drygt 11 000 invånare och 850 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra medborgare och besökare bästa möjliga service och kvalitet. Du är varmt välkommen att bli en av oss.

Socialförvaltningen i Gnesta kommun ansvarar för kommunens stöd och omsorg till individer, familjer, äldre, personer med funktionsnedsättning, den kommunala hälso- och sjukvården samt arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning.

Till sommaren 2020 söker vi engagerade, ansvarsfulla vikarier till Gnesta stödboende. Om du vill ha ett meningsfullt arbete där din insats gör skillnad i människors vardag är du varmt välkommen med din ansökan.

På Gnesta Stödboende bor ensamkommande unga som är mellan 16 och 21 år.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetet handlar om att stötta ungdomarna i deras vardag, till exempel genom tillsynsbesök, enskilda samtal och läxhjälp.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta med ungdomar. Du har minst gymnasieutbildning och har gärna fyllt 25 år.

ÖVRIGT
Arbetstiden är förlagd till eftermiddag och kväll, vardag och helg.
Semesterperioden sträcker sig från mitten av juni till mitten av augusti. Kan du arbeta under hela perioden är det en fördel.

Utdrag ur belastningsregistret kommer att begäras vid anställning.

Kontakter från annonserings- och rekryteringsföretag undanbedes. Visa mindre

Timvikarie till gruppboende i Gnesta

Nu söker vi omsorgsassistenter för Fenix och Kaprifolens Gruppboende. På Kaprifolens Gruppboende bor fem personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd och på Fenix bor fem personer med förvärvad hjärnskada inom LSS. Samtliga har egen lägenhet med närhet till gemensamhetsutrymme där gemensamma måltider serveras samt gemensamma aktiviteter om så önskas. Vi erbjuder utbildning och flera förmåner. Sök tjänsten senast 2019-10-31. In... Visa mer
Nu söker vi omsorgsassistenter för Fenix och Kaprifolens Gruppboende.

På Kaprifolens Gruppboende bor fem personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd och på Fenix bor fem personer med förvärvad hjärnskada inom LSS. Samtliga har egen lägenhet med närhet till gemensamhetsutrymme där gemensamma måltider serveras samt gemensamma aktiviteter om så önskas.

Vi erbjuder utbildning och flera förmåner. Sök tjänsten senast 2019-10-31.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
- Förmånsportal med rabatter och förmåner
- Ledarskapsutbildade chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter
- Friskvårdsbidrag och skobidrag
- KollektivavtalDitt uppdrag
I rollen som omsorgsassistent utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner.

Om Fenix och Kaprifolens Gruppboende
Enheterna ligger beläget i centrala Gnesta med närhet till tåg och pendeltåg. På enheterna arbetar cirka 10 medarbetare och arbetstiden är förlagd till dagar, kvällar, helger samt journätter.
Du har en gruppchef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten.

Din erfarenhet och kunskap
Vi gissar att du som söker dig till oss:
har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor
är ansvarskännande och har en personlig mognad
trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor

Du har lägst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen.

Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Övrigt
Anställningsform: Timanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Löpande
Sista ansökningsdag: 2019-10-31
För mer information kontakta: Gruppchef Susanne Wöyer, 070-166 58 64, [email protected]
Facklig kontakt: Kommunal tfn 010-442 90 32

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här. (https://team.nytida.se/)

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. (http://www.nytida.se) www.nytida.se (http://www.nytida.se) Visa mindre

Timvikarie till gruppboende i Gnesta

Nu söker vi omsorgsassistenter för Fenix och Kaprifolens Gruppboende. På Kaprifolens Gruppboende bor fem personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd och på Fenix bor fem personer med förvärvad hjärnskada inom LSS. Samtliga har egen lägenhet med närhet till gemensamhetsutrymme där gemensamma måltider serveras samt gemensamma aktiviteter om så önskas.Vi erbjuder utbildning och flera förmåner. Sök tjänsten senast 2019-10-31. Inom ... Visa mer
Nu söker vi omsorgsassistenter för Fenix och Kaprifolens Gruppboende. På Kaprifolens Gruppboende bor fem personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd och på Fenix bor fem personer med förvärvad hjärnskada inom LSS. Samtliga har egen lägenhet med närhet till gemensamhetsutrymme där gemensamma måltider serveras samt gemensamma aktiviteter om så önskas.Vi erbjuder utbildning och flera förmåner. Sök tjänsten senast 2019-10-31.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
- Förmånsportal med rabatter och förmåner
- Ledarskapsutbildade chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter
- Friskvårdsbidrag och skobidrag
- KollektivavtalDitt uppdrag
I rollen som omsorgsassistent utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner.

Om Fenix och Kaprifolens Gruppboende
Enheterna ligger beläget i centrala Gnesta med närhet till tåg och pendeltåg. På enheterna arbetar cirka 10 medarbetare och arbetstiden är förlagd till dagar, kvällar, helger samt journätter. Du har en gruppchef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten.

Din erfarenhet och kunskap
Vi gissar att du som söker dig till oss:
har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor
är ansvarskännande och har en personlig mognad
trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor

Du har lägst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen.

Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Övrigt
Anställningsform: Timanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Löpande
Sista ansökningsdag: 2019-10-31
För mer information kontakta: Gruppchef Susanne Wöyer, 070-166 58 64, [email protected]
Facklig kontakt: Kommunal tfn 010-442 90 32

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här. (https://team.nytida.se/)

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. (http://www.nytida.se) www.nytida.se (http://www.nytida.se) Visa mindre

Timvikarier till Gnesta stödboende

Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa. Gnesta ligger i Sörmland ca 7 mil från Stockholm och växer mer än någonsin. Vi är drygt 11 000 invånare och 850 med... Visa mer
Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa.

Gnesta ligger i Sörmland ca 7 mil från Stockholm och växer mer än någonsin. Vi är drygt 11 000 invånare och 850 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra medborgare och besökare bästa möjliga service och kvalitet. Du är varmt välkommen att bli en av oss.ARBETSUPPGIFTER
Till Gnestas stödboende för ensamkommande unga söker vi timvikarier som kan göra kortare inhopp under hela året när ordinarie personal har semester, sjukdom eller annan ledighet.

Stödboende är ett mer självständigt boende för ungdomar mellan 16-21 år, där de själva ansvarar över mathållning, städning och alla daglig rutiner.

Boendet är fördelat till tre lägenheter och ett annex med platser för totalt 13 ungdomar. Boendet är alltid bemannad måndag-söndag mellan 12.00-23.00 och ensamarbete förekommer.

Personalens uppdrag är bland annat att ge ett pedagogiskt och socialt stöd till varje enskild ungdom med målsättningen att utveckla ungdomens möjlighet till egen försörjning och full delaktighet i samhället.

Arbetet innefattar tillsynsbesök på respektive boendeenhet, enskilda samtal med ungdomar samt läxhjälp.

Detta är ett perfekt uppdrag för dig som redan har ett timvikariat inom annan verksamhet och söker fler arbetstimmar.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst gymnasialutbildning samt tidigare erfarenheter av att arbeta med ungdomar. Vi ser gärna att du fyllt 25 år. Utdrag ur belastningsregistret är ett krav.

ÖVRIGT
Kontakter från annonserings- och rekryteringsföretag undanbedes. Visa mindre

Timvikarier till Gnesta stödboende

Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa. Gnesta ligger i Sörmland ca 7 mil från Stockholm och växer mer än någonsin. Vi är drygt 11 000 invånare och 850 med... Visa mer
Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa.

Gnesta ligger i Sörmland ca 7 mil från Stockholm och växer mer än någonsin. Vi är drygt 11 000 invånare och 850 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra medborgare och besökare bästa möjliga service och kvalitet. Du är varmt välkommen att bli en av oss.ARBETSUPPGIFTER
Till Gnestas stödboende för ensamkommande unga söker vi timvikarier som kan göra kortare inhopp under hela året när ordinarie personal har semester, sjukdom eller annan ledighet.

Stödboende är ett mer självständigt boende för ungdomar mellan 16-21 år, där de själva ansvarar över mathållning, städning och alla daglig rutiner.

Boendet är fördelat till tre lägenheter och ett annex med platser för totalt 13 ungdomar. Boendet är alltid bemannad måndag-söndag mellan 12.00-23.00 och ensamarbete förekommer.

Personalens uppdrag är bland annat att ge ett pedagogiskt och socialt stöd till varje enskild ungdom med målsättningen att utveckla ungdomens möjlighet till egen försörjning och full delaktighet i samhället.

Arbetet innefattar tillsynsbesök på respektive boendeenhet, enskilda samtal med ungdomar samt läxhjälp.

Detta är ett perfekt uppdrag för dig som redan har ett timvikariat inom annan verksamhet och söker fler arbetstimmar.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst gymnasialutbildning samt tidigare erfarenheter av att arbeta med ungdomar. Vi ser gärna att du fyllt 25 år. Utdrag ur belastningsregistret är ett krav.

ÖVRIGT
Kontakter från annonserings- och rekryteringsföretag undanbedes. Visa mindre

Arbetshandledare daglig verksamhet LSS

Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa. Gnesta ligger i Sörmland ca 7 mil från Stockholm och växer mer än någonsin. Vi är drygt 11 000 invånare och 850 med... Visa mer
Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa.

Gnesta ligger i Sörmland ca 7 mil från Stockholm och växer mer än någonsin. Vi är drygt 11 000 invånare och 850 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra medborgare och besökare bästa möjliga service och kvalitet. Du är varmt välkommen att bli en av oss.

ARBETSUPPGIFTER
Som arbetshandledare i Sambas dagliga verksamhet arbetar vi med personer som har omvårdnadsbehov och i betydande behov av struktur och tydlighet. Uppdraget är att skapa en meningsfull, stimulerande och utvecklande dag. Vi har nyligen flyttat till nya lokaler där verksamheten har upplevelserum för fysisk aktivering och sinnes-stimulering. Du kommer att ingå i ett arbetslag som skall hjälpa, stödja och uppmuntra deltagarna. Det är viktigt att du är lyhörd då flera av deltagarna ej har talat språk. Vissa arbetsuppgifter innebär transporter och då är det nödvändigt med körkort.
Då vi arbetar i en liten grupp lägger vi stor vikt på personlig lämplighet.
KVALIFIKATIONER
Adekvat utbildning gärna med pedagogisk inriktning.
För oss är det viktigt att du som söker har ett engagemang och intresse för målgruppen. Vår verksamhet är grundad på respekt för den enskilde individen och vi lägger stor vikt vid bemötande och värdegrund.
Du måste kunna uttrycka dig tydligt och anpassa din kommunikation till olika individers förutsättningar och behov. God samarbetsförmåga men också kunna arbeta självständigt är viktiga personliga egenskaper som vi söker efter. Du har förmåga att ta egna initiativ, är strukturerad och kan prioritera bland omväxlande och föränderliga arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har ett specifikt intresseområde bidrar med idéer och nya angreppssätt för att utveckla verksamheten. Självklart vill du också bidra till en arbetsplats där vi inkluderar, inspirerar och uppskattar varandra!
Körkort är ett krav.
Teckenspråkskompetens är meriterande.


ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Gnesta kommun har tagit ställning till kanaler och marknadsföring för rekrytering. Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Boendepersonal LSS boende med särskild service

Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa. Gnesta ligger i Sörmland ca 7 mil från Stockholm och växer mer än någonsin. Vi är drygt 11 000 invånare och 850 med... Visa mer
Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa.

Gnesta ligger i Sörmland ca 7 mil från Stockholm och växer mer än någonsin. Vi är drygt 11 000 invånare och 850 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra medborgare och besökare bästa möjliga service och kvalitet. Du är varmt välkommen att bli en av oss.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet bygger på att ge stöd och service utifrån biståndsbeslut. Där ingår omvårdnad, förekommande hushållsuppgifter samt boendes behov av stöd och motivation i hem och fritid. Arbetet bygger på att arbeta med att motivera individ till ökad självständighet. Du kommer att vara förste kontaktperson åt en boende och ansvarar tillsammans med kollegor för olika insatser för de boendes individuella behov, med en genomförandeplan som utgångspunkt. Du kommer samverka med externa parter, till exempel god man, anhöriga eller sjuksköterska. Du kan också komma att erhålla delegering av hälso- och sjukvårdsuppgifter. Tjänsten innebär även lagstyrd dokumentation samt insikt i att följa riktlinjer och rutiner.KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer
Vi söker dig med behandlingsassistent/ pedagogutbildning, omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivare bedömer likvärdig samt gärna erfarenhet av målgrupp. Vi söker dig som är socialt engagerad, lyhörd, lösningsorienterad, självständig, strukturerad, flexibel samt har ett pedagogiskt tänk för ökad självständighet och utveckling för individ i fokus. Datakunskap nödvändig då social dokumentation ingår.
Körkort är ett krav.
Teckenspråkskompetens meriterande.


ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Gnesta kommun har tagit ställning till kanaler och marknadsföring för rekrytering. Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Sommarvikarier till Funktionsnedsättning

Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa. Gnesta ligger i Sörmland ca 7 mil från Stockholm och växer mer än någonsin. Vi är drygt 11 000 invånare och 850 med... Visa mer
Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa.

Gnesta ligger i Sörmland ca 7 mil från Stockholm och växer mer än någonsin. Vi är drygt 11 000 invånare och 850 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra medborgare och besökare bästa möjliga service och kvalitet. Du är varmt välkommen att bli en av oss.

Funktionsnedsättningsområdet består av särskilda boenden, korttidsboenden, boendestöd, socialpsykiatri, daglig verksamhet och personlig assistans för personer med psykiska, fysiska och begåvningsmässiga funktionsnedsättningar.

ARBETSUPPGIFTER
Gemensamma arbetsuppgifter för dessa olika områden är att ge ett personligt stöd utifrån personens önskemål, förmåga och behov.

Socialpsykiatrin erbjuder boendestöd och boende för vuxna med psykisk ohälsa, där du som personal arbetar aktivt med individen så att denne kan leva ett så självständigt liv som möjligt. Det kan handla om att skapa rutiner, praktiska göromål samt stöd i sociala kontakter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socialpedagog, behandlingsassistent, omsorgsassistent eller liknande eller har arbetslivserfarenhet av målgrupperna. Du ska vara socialt engagerad, lyhörd, kreativ, självständig, strukturerad och flexibel. Meriterande är kunskap om tydliggörande pedagogik, autism och utvecklingsstörning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Inom vissa områden är även B-körkort ett krav. Datakunskap är nödvändig då social dokumentation ingår. Du måste vara 18 år fyllda.

Utdrag från belastningsregistret kommer att begäras vid anställning.

ÖVRIGT
Till Gnestas stödboende för ensamkommande unga mellan 16-21 år söker vi även timvikarier som kan göra kortare inhopp under hela året detta är ett perfekt uppdrag för dig som redan har ett timvikariat inom annan verksamhet och söker fler arbetstimmar! Arbetet innefattar tillsynsbesök på respektive boendeenhet, enskilda samtal med ungdomar samt läxhjälp.
Vi söker dig som har minst gymnasialutbildning samt tidigare erfarenheter av att arbeta med ungdomar. Vi ser gärna att du fyllt 25 år. Utdrag ur belastningsregistret är ett krav. Visa mindre

Arbetshandledare sökes till en ny verksamhet

Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa. Gnesta ligger i Sörmland ca 7 mil från Stockholm och växer mer än någonsin. Vi är drygt 11 000 invånare och 850 med... Visa mer
Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa.

Gnesta ligger i Sörmland ca 7 mil från Stockholm och växer mer än någonsin. Vi är drygt 11 000 invånare och 850 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra medborgare och besökare bästa möjliga service och kvalitet. Du är varmt välkommen att bli en av oss.

Vill du vara med och starta upp en ny verksamhet ?
Stöd till arbete söker en arbetshandledare som tillsammans med ett gäng arbetstagare arbeta med kommunens returverksamhet.

Returverksamheten hämtar, tar emot, restaurerar och levererar inventarier till kommunens egna verksamheter. Detta är ett sätt att spara på miljön och kommunens resurser. Du kommer arbeta tillsammans med personer som är aktuella inom arbetsmarknadspolitiska åtgärder och/eller med beslut med stöd av LSS eller SoL.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetshandledaren handleder arbetstagarna i deras arbetsuppgifter med ett närvarande handledarskap, vara där du ska vara mycket närvarande i arbetsgruppen. Du vägleder arbetstagarna i vanligen förekommande situationer på en arbetsplats, organiserar och fördelar arbetet i nära samverkan med dina kollegor i kommunens verksamheter. Du vägleder deltagarna i de basala kompetenserna och i olika yrkeskompetenser så de blir bättre rustade för ordinarie arbetsmarknad. Du ansvarar för uppföljningar och dokumenterar fortlöpande tillsammans med arbetsvägledaren. I vårt uppdrag samverkar med alla kommuns egna verksamheter. Ny arbetsuppgifter kan tillkomma då verksamheten är under uppstart.


KVALIFIKATIONER
Du ska ha en lämplig utbildningsbakgrund på minst gymnasienivå eller har annan utbildning/yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Vi ser gärna att du har MI-utbildning och utbildning i lösningsfokuserat förhållningssätt. Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med personer som är sjukskrivna och/eller arbetslösa med målet om en återgång till den ordinarie arbetsmarknaden. Du ska vara en van bilförare med lägst B-körkort och med ett gott lokalsinne.

Stor vikt läggs på personlig mognad och lämplighet. Därför behöver du vara en person:

• med ett genuint intresse av människor och har en förmåga att se varje individs egna resurser och dennes möjlighet,
• som är en god lyssnare som kan stödja och motivera individen till förändringar,
• som är lugn, flexibel och initiativrik men samtidigt har förmåga att kunna ställa lämpliga krav och vara tydlig,
• som har en god organisatorisk förmåga för att lättare kunna leda och fördela arbetet på avdelningen samt förvalta såväl externa som interna kontakter,
• som är duktig på att kommunicera både muntligt och skriftligt, gärna med lågaffektivt bemötande,
• som är stresstålig och bekväm med att kunna hantera situationer som kan uppstå på grund av meningsskiljaktigheter,
• som har en god fysik då arbetet kräver detta.


ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Gnesta kommun har tagit ställning till kanaler och marknadsföring för rekrytering. Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Boendestödjare till Fenix och Kaprifolen i Gnesta

Vi gör världen lite bättre, en människa i taget” Vi söker dig som vill vara med och utveckla Nytida tillsammans med oss! Vi ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Nytida finns i hela Sverige. Att jobba hos oss innebär många möjligheter, ett stort ansvar och inte minst en glädje över att se människor trivas och växa. Vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. I d... Visa mer
Vi gör världen lite bättre, en människa i taget”

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Nytida tillsammans med oss! Vi ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Nytida finns i hela Sverige. Att jobba hos oss innebär många möjligheter, ett stort ansvar och inte minst en glädje över att se människor trivas och växa. Vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. I det dagliga arbetet betyder det att varje enskild person i alla våra verksamheter ska leva ett så gott liv som möjligt och bemötas med respekt. Vi har en företagskultur som präglas av våra värderingar: respekt, ansvar, kunskap och enkelhet. De som arbetar hos oss delar dessa värderingar och bidrar aktivt till att hålla dem levande.

Vi söker en Boendestödjare till Fenix och Kaprifolen

På Fenix Gruppboende bor 5 personer med förvärvad hjärnskada och på Kaprifolens Gruppboende bor personer med autism och utvecklingstörning. Samtliga har en egen lägenhet med tillgång till gemensamma utrymmen.

Ditt uppdrag

I rollen som boendestödjare utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övrig personal arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid.

I dina uppgifter ingår att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner.

Arbetstiden är förlagd till dagar, kvällar, helger och journätter och detta gäller timanställning och sommarjobb med störst behov mellan vecka 26-32.

Dina kvalifikationer

Du har lägst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen.

Du ser möjligheter, har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor. Arbetet kräver att du är ansvarskännande och har en personlig mognad. Du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor och ser som självklart att bidra till ett positivt arbetsklimat. Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i detsvenska språket i tal och skrift är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

En arbetsplats med engagerade medarbetare, god gemenskap, möjlighet att påverka och närvarande ledare som deltar i det dagliga arbetet. Våra medarbetare får kompetensutveckling via vår utbildningsenhet LÄRA. Vi har kollektivavtal med tjänstepension och erbjuder förmåner som friskvårds- och skobidrag.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Övrigt

Anställningsform:Timanställning

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning

Tillträdesdag: Löpande

Sista ansökningsdag: 2019-04-14

För mer information kontakta: Gruppchef Susanne Wöyer: [email protected]

Facklig kontaktperson:

Kommunal, Team Ambea, Telefon: 010-442 90 14,
Mail: [email protected]

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 350 enheter runt om i landet. Våra 7 000 medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. (http://www.nytida.se/) www.nytida.se (http://www.nytida.se) Visa mindre